Kwalificatie

Medische basiskennis en Psychosociale Basiskennis

Vanaf 1-1-2017 dienen alle therapeuten in de complementaire zorg aan  te tonen dat zij beschikken over Psychosociale en Medische Basiskennis  volgens de PLATO eindtermen (HBO eindtermen die het Platform Opleiding  Onderwijs en Organisatie van de Universiteit van Leiden heeft  samengesteld in opdracht van 5 Zorgverzekeraars). Ik ben afgestudeerd aan de Nederlandse School voor Kinesiologie (www.schoolvoorkinesiologie.nl).  Deze opleiding voldoet aan die PLATO eindtermen en is geaccrediteerd  door CPION (Centrum Post Initieel Onderwijs Nederland) als Registeropleiding (www.cpion.nl).

RBCZ

Het kwaliteitsregister voor vakkundige therapeuten in de complementaire zorg.

RBCZ is het kwaliteitsregister in Nederland waar HBO-opgeleide therapeuten zich kunnen registreren. Een RBCZ-gekwalificeerde therapeut moet jaarlijks aan strenge kwaliteitseisen voldoen zodat jij als cliënt zeker bent van goede zorg. Goed om te weten is dat deze therapieën meestal vergoed worden vanuit je aanvullende zorgverzekering.

Alle RBCZ-therapeuten werken holistisch, dat wil zeggen dat zij de mens (lichaam en geest) als één geheel zien. De therapeut neemt ruim de tijd om samen met de cliënt op zoek te gaan naar de oorzaak van het probleem. Dit kan enerzijds door vanuit de geest (de psyche) het lichaam te betrekken of door bij het lichaam te beginnen en daarbij de psyche te betrekken.

(bron: www.rbcz.nu)